KANELBULLAR
FikaNågon mer uppskattad bulle till kaffet finns nog inte än kanelbullen. Kanelbullens dag firas den 4 oktober men det stoppar ingen från att äta den så fort tillfälle ges. Det här receptet är från början från Kungsörnen – gissningsvis ett av de mest använda kanelbulle-recepten i Sverige (jag har såklart ökat mängden fyllning då det blir godare så).
Jag har provat vit sirap istället för socker några gånger då det sägs att bullarna blir saftigare då. Men skillnaden är marginell, ta det du har hemma. Ett annat tips är att använda Ceylonkanel men tänk på att den skiljer sig ganska mycket mot ”vanlig” kanel (ofta kassiakanel), smaken är sötare och med vissa citrustoner.
Jag har provat vit sirap istället för socker några gånger då det sägs att bullarna blir saftigare då. Men skillnaden är marginell, ta det du har hemma. Ett annat tips är att använda Ceylonkanel men tänk på att den skiljer sig ganska mycket mot ”vanlig” kanel (ofta kassiakanel), smaken är sötare och med vissa citrustoner.
Musik som passar till receptet
Ingredienser
Fyllning:
Till pensling: